Januártól visszatérhetnek az olvasók a József Attila fiókkönyvtárba

Megosztás

A miskolci József Attila Fiókkönyvtár energetikai korszerűsítése augusztusban kezdődött azzal a céllal, hogy hosszútávon is takarékosan üzemeltethető legyen az intézmény.

A korszerűsítés során új, hőszigetelt nyílászárókat építettek be, a könyvtártér körüli meglévő acélvázas üvegfalak helyett pedig hőhídmentes, önhordó alumínium függönyfal-rendszert alakítottak ki – az északnyugati oldal kivételével mindenütt – motorizált árnyékolóval ellátva – számol be az energetikai korszerűsítésről az önkormányzat.

Az épület utólagos külső oldali hőszigetelést is kapott, továbbá felújították a lapostető hő- és vízszigetelését. A pinceszinti előtér és WC helyiségben korábban gravitációs szellőzés működött, ezt mesterséges szellőzésre cserélték – írja a közlemény, hozzátéve, a könyvtári dolgozók megkapták az előírt energetikai képzést.

Az épület földszintjére akadálymentes mosdó került – a parkolótól a teljes útvonal megközelíthető kerekesszékkel az épület főbejáratán keresztül.

A korszerűsítés célja, hogy mind a könyvtári dolgozók, mind az intézmény látogatói komfortosabban érezzék magukat az épületben. Emellett az üzemeltetési és fenntartási költségek is jelentősen csökkentek. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mintegy 236 millió forint felhasználásával, írja a Minap.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek